Dimecres, 14 De Novembre De 2018
Plaça Major, sn - Sant Martí de Maldà, Sant Martí de Riucorb - 25344
Telèfon: Tel. 973330111 
Fax: Fax 973330111

Turisme

1 · 2 ...   »

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MARTÍ DE MALDÀ

Foto

Situada a la plaça Major, fou declarada  Bé Cultural d’ Interès Nacional  l’any 1980 integrat dins el conjunt artístic. És coneguda com un dels millors  exemples d’estil barroc a l’Urgell , patent en la magnífica portalada que flanquegen les columnes salomòniques amb  una delicada decoració escultòrica.
La primitiva església de St. Martí, del segle XIV, es trobava al carrer Major en una de les portes d’accés de la vila closa. Més tard fou reformada a partir del segle XVII . La planta és d’una sola nau amb coberta resolta amb voltes de creueria i absis semicircular. El presbiteri es troba lleugerament més elevat i a l’altar Major s’hi troba la tomba amb restes de Santa Victòria. El baptisteri és enriquit amb pintures al fresc (1958) del pintor targarí Jaume Minguell. La capella lateral de la Mare de Déu del Tallat també és barroca, amb una cúpula el·líptica. El campanar octogonal, aixecat a finals del s.XVIII  domina la vall del Corb.

ERMITA DE SANT ROC

Aquesta ermita està situada al Pla de Sant Roc, al cim de la serra, antigament conegut com el Pla de Miranbó. És un  altre exemplar d’arquitectura barroca del s.XVIII. Era una planta basilical d’una sola nau, encara que actualment està en ruïnes.
La primera església fou construïda l’any 1607 per voluntat de la senyora Montserrat Blanch. Al llarg dels anys s’hi anaren fent reformes, però quan es va acabar el llinatge dels Torrent  l’ermita quedà en ruïna. Més tard, amb la guerra civil espanyola l’any 1936,  l’acabaren de malmetre.ERMITA DE  SANT ROC
Aquesta ermita està situada al Pla de Sant Roc, al cim de la serra, antigament conegut com el Pla de Miranbó. És un  altre exemplar d’arquitectura barroca del s.XVIII. Era una planta basilical d’una sola nau, encara que actualment està en ruïnes.
La primera església fou construïda l’any 1607 per voluntat de la senyora Montserrat Blanch. Al llarg dels anys s’hi anaren fent reformes, però quan es va acabar el llinatge dels Torrent  l’ermita quedà en ruïna. Més tard, amb la guerra civil espanyola l’any 1936,  l’acabaren de malmetre.

CAPELLA DEL CASTELL

Situada al carrer del castell dins de la primitiva vila closa del poble. Originàriament era romànica, però al llarg dels anys ha sofert diverses reformes.
Actualment és de propietat privada i és utilitzada per a fer-hi actes culturals. A l’interior hi ha cinc arcades d’arc de mig punt i la coberta és de volta de canó. La portalada data del segle XVI i conserva un petit campanar d’espadanya que es va afegir l’any 1978 en restaurar la capella.
L’any 1985 fou declarat bé cultural d’interès cultural (BCIN).

CAL MIQUELÓ

Habitatge d’arquitectura civil d’estil noucentista del s.XVIII, situat davant de l’església, a la plaça de les escoles. L’edifici consta de planta baixa, dos pisos i golfes.

1 · 2 ...   »
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web